Perspective

O poveste despre consecvență

consecventa

Pe 12 aprilie am făcut o entorsă ușoară (în mod ironic coborând scările la metrou), care m-a scos din rutina zilnică, din planurile mele de business pentru această lună și mi-a activat una din cele mai mari temeri pe care o poate avea un sportiv: accidentările și incapacitatea de a mai face sport. Și încă o dată am primit-o lecție importantă despre constanța și consecvența în acțiuni. 

Multe emoții m-au trecut mai ales în perioada de dinainte de recuperare când nu știam clar dacă e ceva rupt, sau cât de grav e, știam doar că glezna mea nu mai era ca înainte și nu știam când își va reveni. 

Acum uitându-mă în spate îmi dau seama că această angoasă pe care o aveam se asemănă cu momentele de neclaritate atunci când nu știi ce vrei să faci, pe ce drum să o iei, cum e mai potrivit să decizi pentru tine. Eu personal am toleranță scăzută la neclaritate și confuzie, așa că în maxim 2 săptămâni de la eveniment am clarificat care era de fapt problema la gleznă, ce am de făcut pentru a mă recupera și de ce resurse am nevoie.

Consecvența e cheia

Cu o abordare hotărâtă și determinată, m-am pus pe treabă pentru a-mi recăpăta mobilitatea și pentru a reveni la activitățile sportive preferate. Am consultat specialiști și am urmat cu strictețe planul de recuperare, fiind conștientă că efortul și răbdarea vor fi cheia succesului. Am dat peste o echipă faină de specialiști care mi-au oferit tot suportul necesar pentru a mă recupera.

Chiar dacă a fost o entorsă ușoară, totuși a necesitat recuperare, atât kinetoterapie cât și fizioterapie. Astăzi a fost ultima sedință de kinetoterapie pentru mine, sedința cu numărul 20. Aproape 2 luni mai târziu sunt recuperată complet și pot să îmi reiau ușor, ușor activitățile sportive.

A fost ușor să mă țin de treabă? Da, din momentul în care mi-a fost clar care este soluția să mă recuperez și ce am de făcut cu consecvență pentru a ajunge la rezultatul dorit. Știam că voi atinge rezultatul dorit chiar dacă va mai trebui să continui kineto dacă va fi nevoie. 

În primele 2-3 ședințe nu am observat un progres, cu toate acestea, nu m-am lăsat descurajată și am continuat să mă concentrez asupra obiectivelor mele. După ședința 3 chiar am văzut cum apar îmbunătățiri, la fel a fost și în primele luni de când am pornit pe cont propriu. Micile progrese în mobilitate și forță m-au motivat să merg mai departe și să continui cu programul de recuperare.

Răbdare, perseverență și angajament

recuperare medicala

Rezultatele nu apar peste noapte, dar eu cumva îmi doream să mă recuperez repede și după 10 ședințe să fiu ca înainte. Am înțeles că recuperarea completă necesită timp, răbdare și angajament. Fiecare exercițiu și fiecare ședință de terapie au contribuit la a mă aduce mai aproape de rezultatul final. Știam că voi ajunge la rezultatul pe care mi-l doresc dacă mă împrietenesc cu constanța și consecvența de care am nevoie să mă țin de ședințele de kineto.

La fel e și atunci când vrei să construiești un business. Nu apare peste noapte și presupune multe acțiuni pe care le ai de făcut până să vezi primele rezultate. La fel ca în procesul de recuperare după entorsă, construirea unui business de succes necesită răbdare, perseverență și angajament. Nu există nicio rețetă magică care să ducă la succes instantaneu. Însă, prin alegerea obiectivelor clare și prin stabilirea unei strategii bine definite, poți crea fundația pentru succesul tău viitor.

Fiecare acțiune pe care o întreprinzi trebuie să se alinieze cu aceste obiective și să contribuie la dezvoltarea afacerii tale. Chiar dacă rezultatele pot să nu apară imediat, este important să continui să lucrezi și să fii consecvent/ă în eforturile tale, progresul va apărea, chiar dacă inițial va fi mic. 

Constant și consecvent

Și a mai fost un hop, pe la ședința cu numărul 15 când progresul a stagnat puțin și mă întrebam dacă oare aici mă voi opri sau continui până când îmi ating scopul. Atunci am învățat că există momente în care progresul poate stagna sau poate părea mai lent decât te așteptai. Aceste momente pot fi frustrante și te pot face să te întrebi dacă merită să continui sau dacă ar trebui să renunți.

La ședința cu numărul 15, când am simțit că progresul meu s-a oprit, am fost pusă la încercare. Cu toate acestea, în loc să mă las descurajată, am ales să mă gândesc la rezultatul final, la faptul că mai am puțin până finalizez procesul de recuperare și la momentul când voi alerga din nou.

Această experiență a fost pentru mine încă o dovadă că dacă faci ceva constant și consecvent vei obține rezultatele dorite. Și asta se aplică în tot ceea ce faci, chiar dacă este vorba de un proiect, de o afacere, de o schimbare profesională sau o tranziție. 

Aaa, a fost și cu efort și transpirație, dar m-am și bucurat de proces și a fost și amuzant pe alocuri. Progresul e cu ups and downs, nu e doar pe linie crescătoare.

Succesul nu apare peste noapte

Există momente de creștere rapidă, dar și perioade în care progresul poate fi mai lent sau chiar să apară stagnări temporare.  Succesul nu apare peste noapte și nici în 3 pași. A necesitat un angajament constant și consecvent față de obiectivele mele. Am învățat că este importantă răbdarea și că rezultatele necesită timp și efort pentru a fi obținute.

Rezultatele vor veni, tot ce ai de făcut este să fii constant și consecvent în obiectivele tale, să fii ok și cu perioadele low și fără progres, să te bucuri și de micile reușite, să te amuzi și să te distrezi pe parcursul călătoriei. 

Acum eu mă bucur și mai mult de faptul că sunt recuperată, că mă pot bucura de mișcare ca înainte, că mi-am atins rezultatul dorit, că am învățat atâtea lecții faine și recunoascătoare pentru tot ce am trăit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

avatar

Georgiana

Sunt Coach Profesionist certificat ICF și sunt dedicată în a lucra cu femei antreprenor și organizații mici și medii. Ofer atât coaching individual cât și coaching de echipă pentru a obține performanță, claritate în obiective și depășirea blocajelor. Am peste 8 ani de experiență în lucrul cu oamenii în zona de HR, leadership și coaching. Misiunea mea este de a contribui la dezvoltarea antreprenoriatului și leadership-ului în România, prin coaching.

Articole recomandate