Perspective

Pauza – un instrument strategic

pauza instrument strategic

Într-o lume agitată, în care ritmul alert al vieții pare să ne dicteze pașii, să nu faci nimic poate părea aproape revoluționar. Suntem înconjurați de mesaje care ne îndeamnă să fim productivi, să ne atingem obiectivele și să rămânem mereu conectați la online. În mediul corporate fiecare moment pare a fi contabilizat în termeni de productivitate și eficiență și adesea credem că pentru a avansa, trebuie să fim mereu ocupați, să facem mereu ceva. Când coordonam o echipă eram mereu într-o stare de a face ceva, de a livra un task, de a bifa o activitate, de a rezolva o problemă sau de a “stinge un incendiu”, cum îi spuneam eu pe atunci. 

Acum uitându-mă în spate mi-am dat seama că asta nu m-a ajutat să evoluez nici eu personal, dar nici să ajut echipă să se dezvolte mai mult. Abia după ce am pornit pe cont propriu și în sabatical mi-am dat seama că că există o valoare profundă în a sta puțin pe loc și a admira peisajul. La început simțeam că pierd ceva, că dacă nu fac nu avansez, că nu sunt în rând cu lumea. Însă am realizat de fapt că nevoia de odihnă și relaxare era mare, că oricum nu știam în ce direcție să acționez pentru că nu îmi era clar ce vreau să fac și cum. 

Fiind obosită creierul meu nu mai reușea să fie creativ, să gândească soluții și ceea ce aveam nevoie era să fac o pauză. Este acel moment de relaxare și introspecție care m-a condus spre o perspectivă mai amplă, spre soluții, spre răspunsuri și dezvăluind oportunități pe care altfel le-aș fi ratat.

Pentru lideri, agitația zilnică poate aduce o stare de captivitate, unde sarcinile urgente și prioritățile apăsătoare nu lasă loc pentru a percepe mai mult decât ceea ce se vede la suprafață. În rolul de lider presiunea, miza și competiția uneori pot fi mari. Și de aici și senzația că nu trebuie să te oprești, că trebuie să îți pui obiective și mai mari, și mai îndrăznețe.

Luarea de pauze strategice într-un program ocupat poate să aducă claritate, creativitate, răspunsuri și soluții pentru anumite probleme și, evident, odihnă. Este ca și cum îți antrenezi observația pentru a distinge nuanțe neobservate anterior, deschizând ușa spre o mai bună înțelegere a contextului și a posibilităților. Deci pauza nu înseamnă că nu faci nimic, ci doar observi, analizezi, îți dai voie să fii prezent/ă și creativ/ă, apoi vei vedea că vei reuși să vezi lucrurile și din altă perspectivă. Și abia atunci îți faci un nou plan de lucru și începi iar să acționezi altfel, diferit, poate în altă direcție, dar mult mai strategic. 

Momentul de pauză nu este doar o ocazie de a-ți relaxa mintea, ci și un teren propice pentru a elibera creativitatea. Ideile inovatoare și soluțiile ingenioase pot apărea atunci când liderul își acordă permisiunea de a face “nimic”. Astfel, pauza strategică devine un instrument pentru a gândi în afara tiparelor, pentru a încuraja schimbarea și inovația în rândul echipei.

Când ești mereu ocupat, tot timpul “stingând incendii”, vizibilitatea asupra oportunităților se diminuează. Pauza strategică permite liderului să vadă dincolo de sarcinile imediate și să detecteze oportunitățile care pot contribui la evoluția organizației. Este ca și cum te-ai urca pe un munte să privești dintr-un punct înalt să te ajute să observi mai bine problemele și oportunitățile. Apoi vei putea să îți coordonezi pașii, planul și strategia pentru a orienta echipa în direcția potrivită.

Cum să integrezi pauzele în rutina de leadership

Sigur că ideea nu este să te retragi complet din lumea activităților, ci să integrezi pauzele în mod eficient în rutina ta. Să accepți că de asta ai nevoie acum pentru tine și echipa ta și că pui puțin pauză din a face mereu ceva, lași task-urile care nu sunt urgente să mai aștepte puțin și îți aloci zilnic 1-2 ore pentru o pauză activă de a observa și a face zoom-out.

Aceste momente de respiro pot lua forme diverse, cum ar fi o scurtă plimbare, o sesiune de respirație conștientă sau doar câteva clipe de liniște în birou. Un moment în care stai cu tine, îți pui câteva întrebări simple și răspunzi la ele. Poate fi și o sesiune de coaching sau de terapie sau o conversația cu cineva care te ascultă și te susține. 

Poți profita de perioada aceasta a sărbătorilor când ușor ușor lucrurile se liniștesc, încep concediile și este un moment oportun pentru pauză și odihnă. Uite și câteva întrebări pe care să ți le adresezi în această pauză:

  • Ce am nevoie acum?
  • Ce ține de mine să fac în această situație?
  • Ce pot face diferit pentru a obține alte rezultate?
  • Cine mă poate ajuta?

Pauza devine astfel un instrument esențial pentru tine, o modalitate de a schimba perspectiva, de a vedea oportunități și de a evolua într-un mod conștient și direcționat. Prin această abordare, vei deveni nu doar manager de sarcini, ci un arhitect de soluții, strategii și creativitate care te va ajuta atât pe tine cât și echipa ta. Vei relaxa creierul din a face mereu câte ceva și îți vei folosi resursele proprii spre a lucra inteligent nu doar pentru a livra task-uri. 

Să îți iei o pauză când în jur e agitație și toată lumea face ceva, este un act de curaj și grijă față de propria persoană. 

Recomand o pauză din a face și a sta mai des în a fi oricui simte că e epuizat, că nu mai are direcție, că este blocat, că are nevoie de noi perspective și creativitate. Asta voi face și eu acum pe final de an până cândva în ianuarie. Astfel că newsletter-ul #perspective va lua o pauză până la anul și se va întoarce cu idei noi și #perspective noi care să te ajute să crești ca lider, ca antreprenor, ca om care vrea să fie bine cu el/ea și care vrea să susțină și alți oameni să crească. Și eu, ca și tine am nevoie de o pauză de odihnă, reîncărcare a bateriilor, a “buretelui” de informații și perspective noi. 

Până atunci îți doresc sărbători liniștite, cu bucurie, căldură și pauză de odihnă. Să îți aducă Moș Crăciun tot ce ai nevoie și îți dorești. Și nu uita, schimbă-ți perspectiva ca să îți schimbi realitatea! 

craciun
Photo by JESHOOTS on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

avatar

Georgiana

Sunt Coach Profesionist certificat ICF și sunt dedicată în a lucra cu femei antreprenor și organizații mici și medii. Ofer atât coaching individual cât și coaching de echipă pentru a obține performanță, claritate în obiective și depășirea blocajelor. Am peste 8 ani de experiență în lucrul cu oamenii în zona de HR, leadership și coaching. Misiunea mea este de a contribui la dezvoltarea antreprenoriatului și leadership-ului în România, prin coaching.

Articole recomandate