Perspective

Azi nu am făcut nimic

"Uite cât e ceasul și nu am făcut nimic până la ora asta!"

Am înregistrat în decembrie un video scurt pe care l-am postat atât pe Instagram cât și pe Facebook care începe așa: “Azi nu am făcut nimic!” Acest video a strâns 12.8k vizualizări pe facebook și asta m-a pus pe gânduri, înseamnă că nu doar eu mi-am spus asta, mai sunt și alte persoane. Dacă și tu îți spui asta des, te invit să citești perspectiva mea despre acest lucru în rândurile următoare. 

 

 

Acest video l-am facut în decembrie în urma unei observații din săptămâna respectivă; am auzit la mai multe persoane asta și începuse să mă zgârie la ureche. 

Și asta m-a pus pe gânduri: oare chiar poți să nu faci nimic într-o zi? Mi-am dat seama de fapt că atunci când îți spui că nu faci nimic de fapt îți spui că nu faci nimic din lista de “trebuie”, din lista de “to do” din ziua respectivă.

azi iar nu am facut nimic

De fapt ce faci atunci când îți spui că nu faci nimic?

Pentru că și atunci când stai pe canapea și atât, faci ceva, te relaxezi. Și atunci cum de nu îți spui că nu ai făcut nimic? De fapt acest “azi nu am făcut nimic” înseamnă că nu ai făcut activități din lista de “trebuie făcut pentru business-ul meu, pentru familie, pentru clienți, etc”. 

Eu când eu mi-am răspuns la această întrebare am avut un mare moment de “aha” pentru că am realizat că de fapt am făcut multe, dar nimic din lista mea de “trebuie”.

Am observat și că am făcut câteva activități pe care aveam nevoie să le fac, de exemplu odihnă mai multă și stat la povești cu cei dragi. Chiar mi-au apărut două oportunități noi de colaborare de care m-am ocupat și pe care nu le-am sărbătorit din cauza că “azi nu am făcut nimic”. 

Și astfel mi s-a schimbat perspectiva asupra acestui lucru. Voi avea mai multă grijă data viitoare când voi mai folosi “azi nu am făcut nimic”, pentru că fară să îmi dau seama mă sabotam singură spunându-mi asta și motivația mea a fost impactată. Și aproape că nici nu am observat micile succese pe care l-am avut. 

N-ai cum să nu faci nimic

N-ai cum să nu faci nimic până și când stai în pat și te uiți la un film sau când stai degeaba și te uiți pe pereți tot faci ceva; te relaxezi, te odihnești, citești, vezi un film stai de vorbă la telefon, pe Instagram sau pe WhatsApp. 

Ce îți spui tu despre tine și activitatea ta îți impacteaza felul în care percepi succesul și afacerea ta. Dacă îți spui constant “azi iar nu am făcut nimic” te vei simți demotivat/ă, vinovat/ă, nu vei observa micile succese și vei rămâne cu o percepție despre tine că “nu sunt bun/ă de nimic, nu mă pricep la asta, nu sunt capabil/ă”. Și…nu te ajută pe drumul tău spre succes, pentru că oportunitățile și succesul vor trece pe lângă tine și tu nu le vei observa pentru că ești preocupat/ă că “azi iar nu ai făcut nimic”. 

Schimbă-ți perspectiva ca să îți schimbi realitatea

Te invit să vezi lucrurile și din altă perspectivă și să schimbi “azi iar nu am făcut nimic” cu:

Vinovăția apare atunci când te judeci pentru că ai făcut ce ai simțit să faci în ziua respectivă, însă dacă accepți că de asta aveai nevoie și asta voiai să faci, sentimentul de vinovăție dispare. Desigur că avem și activități pe care trebuie să le facem fie că este vorba de profesie, antreprenoriat, job sau familie. Avem cu siguranță mai multe liste cu activități iar atunci când îți spui că nu ai făcut nimic, de fapt spui că nu ai făcut nimic dintr-o anumită listă de activități și ai făcut mai mult din cealaltă. 

Tu ce părere ai despre acest subiect? Te regăsești în această situație și tu? Scrie-mi la adresa hello@georgianaghita.ro și hai să facem schimb de perspective. 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

avatar

Georgiana

Sunt Coach Profesionist certificat ICF și sunt dedicată în a lucra cu femei antreprenor și organizații mici și medii. Ofer atât coaching individual cât și coaching de echipă pentru a obține performanță, claritate în obiective și depășirea blocajelor. Am peste 8 ani de experiență în lucrul cu oamenii în zona de HR, leadership și coaching. Misiunea mea este de a contribui la dezvoltarea antreprenoriatului și leadership-ului în România, prin coaching.

Articole recomandate