Business

Ce înseamnă să ai claritate

Ai nevoie de claritate ca de aer!

Nu mă satur să scriu și să comunic despre cât de importantă este claritate atunci când lucrezi la business-ul tău, la un proiect sau la visul tău arzător. Sunt o persoană care mereu a iubit claritatea în orice aspect al vieții. Dacă la job aveam situații confuze, informații lipsă sau doar pe jumătate, eu eram cea care căuta restul, care făcea claritate și care avea puțină toleranță la haos. 

Nu cred ca poți elimina haosul complet și nu despre asta vreau să vorbesc. Are și haosul farmecul lui, în haos apar multe creații, creativitate este mai mare și descoperi lucruri noi despre tine. 

Însă atunci când lucrezi pentru a obține un rezultat concret, fie că e profit, fie că este vizibilitate sau orice altceva îți dorești ai nevoie de claritate ca de aer. 

Atunci când nu îți este clar în ce direcție mergi orice drum este bun!

ce inseamna sa ai claritate
Sursă foto: unsplash.com

Pentru că atunci când nu îți este clar în ce direcție mergi orice drum este bun! Când nu ai claritate în business-ul tau și în ceea ce vrei să faci, rezultatele întârzie să apară. Când nu ai claritate în ce vrei să faci și cum vrei să fie business-ul tău, ratezi și oportunitățile care îți apar în cale. 

Atunci când nu ai claritate în gândurile tale pentru că nu ți-ai luat timp să le cerni pe cele care îți sunt utile de cele care te încurcă, nu știi ce vrei tu cu adevărat să faci. Dacă nu ai claritate și acționezi fără plan în toate direcțiile, clienții întârzie să apară pentru că nici lor nu le este clar ce comunici și despre ce. Clienții când nu știu ce cumpară, nu cumpară! 

Cum arată să ai claritate

Acum câteva săptămâni am avut o conversație de cunoaștere cu o clientă și vorbeam despre cum te poate ajuta coaching-ul să obții claritate și am rămas surprinsă de întrebare ei: “Cum adică să ai claritate, ce înseamnă mai exact și cum îmi dau seama că am claritate?” Pentru cineva care nu este obișnuit cu a avea claritate, nu prea știe cum arată să se trezească într-o dimineață de luni și să îi fie clar ce are de făcut în săptămâna respectivă. Să îi fie clar cum vrea să îi arate viața și afacerea. Să îi fie clară destinația și care este drumul pe care îl parcurge până acolo

Știi care este cel mai mare paradox cu ideea de a obține claritate? Că uneori nici nu știm ce e neclar! Să știi ce e neclar în viața ta, în business-ul tău, în relațiile tale, în provocările pe care le ai sau în obiectivele pe care ți le setezi, e un pas important.

O altă clientă îmi spunea referitor la coaching și claritate: “apelez la coaching când lucrurile nu sunt clare și, cel mai important, când nu știu ce nu este clar!” 

testimonial claritate

Cum știi că ai nevoie de claritate

Ai pățit vreodată să cauți ceva important de care aveai nevoie printr-o grămadă de lucruri care nu erau puse într-o ordine? Ți-a luat mult până să îl găsești, te-ai enervat și ai consumat timp prețios pentru tine. 

Așa este și atunci când nu ți-e clar ce vrei să faci, când nu ți-e clar în ce direcție vrei să mergi, când propriile gânduri te bagă și mai tare în ceață. Ți-e greu să găsești calea prin atât de multă ceață și asta te ține pe loc. Când ceața se ridică și faci claritate apare și drumul în fața ta și îți este mai ușor să iei decizii. Când ți-e clar ce vrei să obții, știi și ce ai de făcut pentru a ajunge acolo. 

Bine, bine, dar cum știu că am nevoie de claritate, poate te gândești tu și vrei să mă întrebi. Uite 5 semne că ai nevoie de claritate:

Imaginează-ți un răzor plin de buruieni pe care crește o floare. Când floarea este înconjurată de buruieni nu poate să crească și să înflorească. Buruienile o sufocă și îi mănâncă resursele și hrana care o ajută să se dezvolte

razor claritate

Când nu ai claritate visul tău este înconjurat de "buruieni"

Visul tău sau afacerea ta este floarea de pe acest răzor plin de buruieni, iar buruienile sunt gândurile neclare, confuze care te blochează să îți te dezvolți, să crești și să obții ce îți dorești. Aceste gânduri te sabotează și dacă sunt alimentate, ușor, ușor vor usca floarea. Să faci claritate înseamnă să cureți răzorul de buruieni și să lași floarea să crească și să o îngrijești. 

Ce alegi azi pentru tine, să cureți răzorul de buruieni și să ai grijă de floarea ta, sau îl lași așa? 

Astfel că mi-a venit ideea să fac un instrument care să ajute la obținerea de claritate. Pentru că sesiunile mele de coaching încep mereu cu întrebarea “Ce vrei să obții pentru tine din sesiunea de azi?” m-am gândit să aduc claritatea în viața cât mai multor persoane care au nevoie de ea pentru a faci pași în direcția visului, proiectului și afacerii lor. Este un exercițiu ghidat de mine printr-un video, pentru că am vrut să semene cât mai mult cu o sesiune de coaching. Știu că nu poate înlocui o interacțiune live, dar poate ajuta atunci când simți că nu știi ce să faci și când nu poți lua o decizie. 

Dacă claritatea are impact direct asupra business-ului tău și asupra succesului tău, ce resurse ești dispusă să folosești pentru a o obține?

Kitul Clarității este aici și acum pentru tine, o resursă complet gratuită care să te ghideze în a face claritate, a lua decizii ușor și a depăși dilemele. 

Cu tine în gând am creat acest workbook – care te va ajuta să începi să îți exersezi abilitatea (și puterea!) de a face claritate, știind că mereu ai la îndemână o metodă simplă de a lua deciziile cele mai bune pe care le poți lua aici și acum. Găsești mai multe informații dacă dai click pe butonul de mai jos. 

Spor la claritate! Mi-ar plăcea să îmi scrii apoi să îmi spui dacă și cum te-a ajutat exercițiul sau dacă vrei să împărtășești cu mine perspectiva ta despre ce înseamnă să ai claritate. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

avatar

Georgiana

Sunt Coach Profesionist certificat ICF și sunt dedicată în a lucra cu femei antreprenor și organizații mici și medii. Ofer atât coaching individual cât și coaching de echipă pentru a obține performanță, claritate în obiective și depășirea blocajelor. Am peste 8 ani de experiență în lucrul cu oamenii în zona de HR, leadership și coaching. Misiunea mea este de a contribui la dezvoltarea antreprenoriatului și leadership-ului în România, prin coaching.

Articole recomandate