Business

Cum să îți atingi obiectivele în 2023

cum sa iti atingi obiective in 2023

Dacă nu poți citi, ascultă varianta audio mai jos. 

La multi ani! A început noul an. Ești plină de energie și entuziasm pentru că ți-ai făcut lista cu obiectivele tale pentru 2023. Ai trecut din nou pe listă acel lucru pe care vrei să îl obții și pe care nu ai reușit nici anul trecut să îl obții. Ți-ai spus că gata, anul acesta te ocupi de el și sigur îți iese, deși ți se pare o schimbare mare și presupune un efort și mai mare. Asta te sperie și speri să nu îți pierzi energia și motivația spre finalul lunii ianuarie așa cum ai pățit anul trecut. Îți sună cunoscut?

Majoritatea oamenilor își pierd din vedere obiectivele pe finalul lunii ianuarie

Un procent foarte mare din persoanele care își setează rezoluții pentru noul an își pierd energia și interesul spre finalul lunii ianuarie. Ai pățit și tu asta? Eu am pățit în anii trecuți până să învăț ce urmează să împărtășesc și cu tine mai jos. Atunci când îți setezi obiective pentru acest an este foarte important să ai claritate legat de ce vrei să obții. Dacă îți setezi prea multe intenții nu vei avea energie pentru toate și te vei simți epuizată, dacă sunt prea generale nu vei reuși să obții nimic. Focusul pe mai puține rezoluții și claritatea în acțiuni îți vor aduce succesul mult dorit în afacerea și în viața ta.

Dacă nu știi clar ce vrei să obții nu vei obține nimic

Obiectivele tale pentru 2023 sunt ca o destinație la care vrei să ajungi. Acțiunile pe care tu le faci zilnic constant și consecvent te duc pe drumul spre destinație. Când te sabotezi singură și apar blocaje în gândire, drumul tău este în ceață și destinația nu se mai vede clar. Dacă nu ști unde vrei să ajungi orice drum este bun!
Atunci când totul e în ceață și neclar poți rătăci drumul și ți-e greu să iei decizii. Nu vezi oportunitățile care îți apar în cale și gândurile (ceața) te acaparează și te țin pe loc.

cum sa iti atingi obiective

Ce alegi să faci astăzi pentru a ajunge la destinația dorită?

Anul acesta poate fi anul în care îți iese ce ți-ai propus, în care obiectivele tale devin realitate. Alege să lucrezi cu tine și să investeșți în tine. Tu ești cea care pune lucrurile în mișcare în afacerea ta.

Uite ce poți face astfel încât anul acesta să îți iasă:

  • Sparge acel rezultat în pași mici pe care îi ai de făcut. Pașii mari te sperie pentru că presupune schimbări majore și nu e sustenabil așa
  • Notează-ți acțiuni clare pe care să le faci zi de zi constant și consecvent, acestea sunt obiectivele tale, nu rezultatul final
  • Găsește un mod care să funcționeze pentru tine de a organiza și a planifica aceste activități
  • Alege să parteneriezi cu un coach profesionist care să te însoțească pentru a conștientiza unde te blochezi și a găși soluțiile potrivite pentru tine

Pune-ți întrebări ca să faci claritate în obiective

Uite 5 întrebări care să te ajute să îți clarifici obiectivele tale din acest an:

  • Ce este important pentru tine să obții la finalul acestui an?
  • Ce ai de făcut în fiecare zi constant și consecvent pentru a ajunge acolo?
  • Cum vei știi că ai obținut ce ți-ai dorit?
  • Cine te poate ajuta?
  • Ce ai de gestionat la tine astfel încât să obții ce ți-ai propus?

E ok să îți iei timpul necesar pentru a-ți răspunde la aceste întrebări, e ok să nu ai răspunsul acum la toate și e ok să te simți blocată. Când lucrezi în direcția a ceea ce îți dorești e normal să apară și momente mai dificile sau obstacole.

Alege succesul pentru tine în 2023 și atinge-ți obiectivele

Oricând poți alege să parcurgi acest drum alături de un coach profesionist astfel încât să îndepărtezi blocajele și să obții claritate pe obiective. Atunci când găsești o semnificație la tot ce ți se întâmplă, totul va părea mult mai ușor și găsești soluții repede. 

Îți doresc mult succes în setarea rezoluțiilor și a obiectivelor tale pe 2023! Dacă vrei să împărtășești cu mine provocările tale din acest moment îmi poți scrie oricând.

Sursă foto: unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

avatar

Georgiana

Sunt Coach Profesionist certificat ICF și sunt dedicată în a lucra cu femei antreprenor și organizații mici și medii. Ofer atât coaching individual cât și coaching de echipă pentru a obține performanță, claritate în obiective și depășirea blocajelor. Am peste 8 ani de experiență în lucrul cu oamenii în zona de HR, leadership și coaching. Misiunea mea este de a contribui la dezvoltarea antreprenoriatului și leadership-ului în România, prin coaching.

Articole recomandate